logo

Recòndit

La feina contínua que es fa en un arxiu com el de Santa Maria del Pi, molt sovint, queda tancada entre les quatre parets de l’edifici o en l’àmbit, molt reduït, de congressos i reunions d’arxivers o d’investigadors. Aquesta realitat no ve donada per la dificultat o l’especialització que se’n deriva, sinó per la manca de mitjans àgils de comunicació i consulta.

Aquest espai, Recòndit, vol obrir una finestra, per petita que sigui, a través de la qual vagin sortint les petites troballes o les històries menors que dia a dia es van descobrint i documentant, que són prou interessants per fer-ne una breu espipellada, una primera descripció divulgativa, adreçada a tots aquells que tinguin una mica de curiositat pel passat.

Les possibilitats d’estudi, en un arxiu com el que s’ha conservat, són incommensurables, per la qual cosa aquest espai virtual també vol donar idea de les línies d’investigació i les opcions d’estudi que s’hi amaguen. Recòndit vol ser una petita plataforma que pugui suggerir investigacions més exhaustives, a l’hora que possibilitar que investigadors novells puguin fer una primera comunicació de les seves recerques.

Banner_reconditum-1

Vegeu PDF

N. 2 - Música i festa al campanar del Pi -

L'any 1623 un conjunt de trompetes sonaven des de dalt del campanar en honor a St. Isidre.

Vegeu PDF

N. 1 - L'arxiver avorrit -

Dibuixos i notes marginals a les enquadernacions dels llibres d’òbits i funeràries.