logo

Splendor Pinensis, el Pi al segle XV. Jornades d’estudi

Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Primeres jornades del cicle “Les Basíliques Històriques de Barcelona”

Les basíliques històriques de Barcelona són un patrimoni encara en gran part desconegut que forma part del patrimoni cultural de l’Arquebisbat de Barcelona, de gran riquesa i interès. Per aquesta raó, La Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes, integrat a l’Ateneu Universitari Sant Pacià, juntament amb les basíliques, organitza un cicle continuat de jornades d’estudi amb l’objectiu d’omplir de contingut les llacunes existents en el coneixement històric d’aquestes institucions tan importants per la societat. Alhora, les Jornades volen difondre el seu patrimoni a tothom com a exemple magnífic que són del nostre tresor patrimonial.

Splendor Pinensis. Santa Maria del Pi al segle XV

Aquestes primeres jornades del cicle “Les Basíliques Històriques de Barcelona” estan dedicades a Santa Maria del Pi. Les Jornades difondran la feina feta durant dos anys pel Grup de Recerca de l’Arxiu Parroquial de Santa Maria del Pi i oferir una visió revisada, i en gran part inèdita, de la basílica del Pi a l’època de la seva màxima esplendor: el segle XV. Les ponències presentades tractaran aspectes poc coneguts emmarcats en la història, la història de l’Art i l’economia, en el context d’una de les més importants parròquies de la ciutat, tenint en compte que l’àmbit eclesial catòlic era totalment integrat en una Barcelona enfrontada a importants reptes polítics i socials.

En definitiva, Splendor Pinensis respondrà la pregunta de com era i com s’articulava una gran parròquia barcelonina al final de l’època medieval i la seva relació amb la gent i les institucions de la ciutat.

Les jornades es duran a terme els dies 16, 17 i 18 de novembre. Els dos primers dies tindran un caire científic i estaran dedicats a la presentació dels treballs d’investigació, mentre que l’últim dia estarà dedicat a una visita de la Basílica adaptada per tots els públics, en col·laboració amb Catalonia Sacra.

Podeu consultar el programa de les jornades aquí.

 

Inscriviu-vos-hi mitjançant el següent formulari:

Timbre amb el “senyal” del Pi provinent de la cripta de la basílica, s. XV.

Properes jornades

Aquest cicle de jornades d’estudi pretén tenir continuïtat al llarg del curs i en cursos succesius. En aquest sentit, les II Jornades de les “Basíliques Històriques” es duran a terme els dies 15, 16 i 17 de març a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor amb el títol “Patrimoni, Arqueologia i Art a la Basílica del Sants Màrtirs Just i Pastor de Barcelona“.

Leave a reply

*

captcha *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.