logo

El Violoncel a la Barcelona del segle XVIII

Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Conferència Concert a Santa Maria del Pi

Dissabte dia 18 de novembre a les 21,30h

 

L’anomenat “Manuscrit de Barcelona” conservat a l’arxiu del Pi, conté sis sonates de violoncel de diferents autors de l’entorn musical de Luigi Boccherini. Entre les composicions d’aquest document cal destacar la sonata en mi bemoll (G10) del mestre de Lucca, una composició de José de Zayas, que fou primer violoncel de la Capella Reial de Madrid i del que, tret del nostre manuscrit, no s’ha conservat pràcticament res més.

Per altra banda, donada l’escassetat de còpies manuscrites de la música de Boccherini contemporànies de l’autor, el nostre manuscrit és molt interessant per que representa la primera còpia trobada en l’àmbit ibèric.

El document aportaria també, en cas que se n’acceptés l’autoria, una nova obra al catàleg d’aquest autor, ja que conté una altra sonata en Do menor, amb moltes probabilitats de ser del mateix Boccherini, desconeguda fins ara.

 

Tot això i molt més podrem saber gràcies a la conferència que ens oferirà en Lluís Bertran, doctorand en musicologia (Universitat de La Rioja / Université de Poitiers), el qual ha treballat precisament aquest període musical a la Ciutat Comtal.

També, com és habitual en el cicle “Papers de Música”, després de la conferència podrem escoltar tres sonates d’aquest manuscrit interpretades pels violoncel·listes especialitzats en música antiga Carla Rovirosa i Marc Alomar, en el que representarà la primera audició efectuada a Barcelona d’aquesta fantàstica música.

 

 

Leave a reply

*

captcha *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.