logo

Exposició: “Feligresos en armes. Santa Maria del Pi en la defensa de Barcelona (1706-1714)”

La Guerra de Successió Espanyola (1701-1715) fou un dels episodis més crus de la història de Catalunya, tenint el seu punt àlgid en el setge de Barcelona de 1714. Durant tot el temps de guerra la ciutat va haver de fer front a nombroses dificultats, i les institucions foren la seva punta de llança. Santa Maria del Pi no en va ser una excepció, i va participar activament en tots aquells esdeveniments. Feligresos i sacerdots formaren part dels defensors i patiren els estralls d’una guerra brutal que no podien guanyar. Els gremis i els col·legis professionals de Barcelona, així com altres institucions van ser, en definitiva, l’esquelet que va mantenir viva i alçada la ciutat fins el darrer dia de guerra i n’asseguraren la subsistència posterior malgrat la repressió que les tropes borbòniques van sotmetre a la ciutat.

Gràcies a la feina realitzada pel Sr. Jaume Serra us presentem en aquesta mostra les banderes i uniformes de la Coronela de Barcelona, la milícia urbana formada per tal de defensar la ciutat, juntament amb diorames que il·lustren alguns dels episodis més representatius de la participació de la parròquia durant aquest conflicte bèl·lic, sovint considerat la primera guerra total europea.

La inauguració de l’exposició es farà el proper divendres 9 de novembre, a les 20h. a la sala d’exposició permanent del Museu i Tresor de Santa Maria del Pi.

Us hi esperem!

 

Deixa una resposta

*

captcha *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.