logo

MISTERI DELS TRES REIS D’ORIENT

El Misteri dels tres Reis d’orient és una obra de teatre medieval que forma part del nostre patrimoni cultural i que no es representa a Catalunya des de fa segles. L’obra està basada en una consueta inclosa en un manuscrit que es troba a la Biblioteca de Catalunya (manuscrit Llabrés ms. 1139) i que està considerat com la col·lecció més important de peces catalanes conservades del vell teatre de procedència medieval.

Com el seu títol indica, el Misteri dels Tres reis d’orient explica la història al voltant de l’epifania, amb la recerca dels tres reis del lloc on ha nascut el nen Jesús, l’aparició de l’estel que els guiarà a través del desert i l’intent d’Herodes d’impedir que la profecia sobre aquest nen es compleixi i l’acabi destronant com a Rei, una història àmpliament coneguda per tothom i que forma part del nostre imaginari i cultura popular.

Però més enllà de voler tornar a donar vida a aquest text que va quedar oblidat fa uns 400 anys, l’objectiu d’aquest projecte és el de recuperar l’obra amb criteris històrics, seguint l’estètica i la praxis artesanal de l’època medieval per tal de presentar un muntatge teatral i musical tal i com creiem què es va fer al segle XV, i submergir d’aquesta manera a l’espectador actual en les vivències i emocions que van sentir els seus avantpassats quan la van veure i disfrutar.

Quatre-cents anys més tard, tenim l’oportunitat de redescobrir aquesta part del nostre patrimoni i connectar-nos amb les nostres arrels culturals.

El Misteri dels tres Reis d’orient és una producció de l’Associació Musical Windu i l’Arxiu Parroquial de Santa Maria del Pi de Barcelona. L’equip artístic està encapçalat per Marcel Leal i els integrants dels ensembles musicals Schola Cantorum Paradisi Portae, grup vocal especialitzat amb cant pla i primeres polifonies i Novum organum, companyia músic-teatral sorgida al Màster en Musicologia i Interpretació de la música antiga de l’Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya) i la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i que s’ha especialitzat en crear espectacles escènic-musicals que recreen el repertori dins del seu context històric per tal de submergir l’espectador actual a l’època i l’ambient en què l’obra va ser composta i interpretada.

Més detalls sobre la producció aquí

Dimecres 3 i dijous 4 de gener de 2024 a les 20 h.

Dissabte 6 de gener de 2024 a les 19 h.

Entrada 10 €.

Basílica de Santa Maria del Pi

Plaça del Pi 7, metro: L3 (verda) Liceu

PODEU COMPRAR LES ENTRADES MITJANÇANT AQUEST ENLLAÇ

Deixa una resposta

*

captcha *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.